duminică, 10 martie 2013

Prafaraia din Bucuresti = oroarea cotidiana

Din nou un articol cu poze cu masini murdare, care atesta mizeria crunta din oras. Cele 16 poze pot parea multe, dar de fapt este imposibil sa fie cuprins in poze jegul sinistru din Bucuresti. La fel ca in cazul altor statistici masluite (de exemplu cele referitoare la somajul din Romania), probabil ca la capitolul poluare se raporteaza valori acceptabile ale parametrilor, desi realitatea bogat si multianual ilustrata este cu totul alta.

In general caut sa fotografiez masinile care presupun o anumita forta financiara a proprietarilor, pentru ca puterea financiara ar trebui sa presupuna si un anumit nivel de cultura, civilizatie, sau ar putea presupune o anumita influenta in societate. In fapt vedem cum puterea financiara din Romania este bine tinuta in lesa de puterea politica si "edilitara", lupta cu mizeria bucuresteana fiind pierduta din start.

In fapt, praful care se depune pe masini se depune si pe noi, cetatenii. Singura diferenta este ca noi ne spalam mai des. Daca nu, am arata exact la fel. Masinile nu fac boli de piele sau de plamani. Masinilor nu li se irita ochii din cauza prafului. Masinile pot sta si imputite. Asta e vointa liderilor acestei tari, care, probabil, transpun in practica vointa poporului.

Probabil ca îngălații de la putere ar vrea sa fim ca ei.

Nu stiu exact ce aspiratii economice, culturale, sanitare etc are poporul roman, dar ma disociez de mizeria din Bucuresti, pe care sunt nevoit sa o accept impotriva vointei mele.Prefer sa-l parafrazez pe Radu Banciu, care a avut un discurs memorabil, citat pe sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2013/03/romania-actuala-vazuta-de-radu-banciu.html,

"Bă, cand o sa fie tara curata si fara praf pe strazi si trotuare, da, atuncea sa vorbiti, bă, de facutul temelor! Fir-ati a' dracului sa fiti, bă!

Ce sa ne facem temele, mă? Ce teme, bă? Singura sansa, si de-asta spun, că Uniunea Europeana, este faptul ca putem sa fugim in orice moment de voi, bă, si de lumea asta!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu