miercuri, 23 septembrie 2015

Jertfa inaintasilor batjocorita chiar in zona monumentului

Conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Monumentul_Eroilor_Pompieri_din_Bucure%C8%99ti,

"Monumentul Eroilor Pompieri din București este realizat din bronz de sculptorul Wladimir Hegel (între anii 1899-1901) și a fost dezvelit la 13 septembrie 1901 pe Dealul Spirii, în fața Arsenalului Armatei, fiind închinat eroilor pompieri care au ripostat trupelor otomane venite să înăbușe Revoluția de la 1848.";

"Atunci au căzut la datorie aproape jumătate din efectivele pompierilor, Dealul Spirii devenind, prin această tragică faptă de arme, un simbol al jertfei și iubirii de țară.".
Patria recunoscatoare depune anual, pe 13 Septembrie, coroane de flori la baza monumentului.
Dar de la iubirea de tara si de la jertfa unora pana la iubirea de bani publici si pana la dispretul fata de tara si fata de cetateni al nulitatilor de la putere e o distanta foarte mica. Dovada: mizeriile edilitare trantite cu toata nesimtirea chiar in zona monumentului. N-ar fi bine sa se plimbe pe aici Sorin Oprescu legat la ochi? Nu sunt un pericol pentru oameni toate mizeriile metalice iesite din trotuare?
Acest tip de fixare, cu suruburi si piulite la vedere, este desfiintat si interzis dintotdeauna in statele civilizate.
Dar in Romania primitiva a anului 2015 si a liderilor de nimic, obsedati doar de facturarea ticaloasa a banilor publici pe toate porcariile expirate moral, asa ceva reprezinta "normalitatea".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu