joi, 18 septembrie 2014

Alimente toxice

Ca tot ma intreb de la o vreme cum e posibil sa faca lumea cancer fara sa bea, sa fumeze si sa faca excese alimentare, poate ca acesta este un posibil raspuns. Azi, o zi banala de joi, 18.Septembrie.2014, imi taiam o
rosie pentru salata si pentru a respecta regula indoielnica "Pentru sanatatea dumneavoastra consumati zilnic fructe si legume".
 
N-as prea baga mana in foc ca aceste tomate sunt prea sanatoase. Nici nu as recomanda cuiva sa manance asa ceva.
Dar daca aceste zone negre erau mai mici, mai putin dezvoltate, astfel incat atunci cand tomata ar fi fost feliata sa nu fie evidente? Sau daca alte tomate au aceasta problema, dar pe zone mult mai mici, chiar microscopice, astfel incat simplul cetatean (de buna credinta si fara posibilitatea de a testa toxicitatea alimentelor cumparate) consuma ingerand ceva toxic?

Cand se face suc de rosii sau bulion in fabrici si totul este automatizat, m-as mira sa stie tocatorul si malaxorul ca pe tomate exista o negreala suspecta. Dupa ce totul devine pasta si se amesteca, negreala este dispersata bine mersi. Astfel incat "sanatosul" bulion natural de rosii este numai "bun" pentru consum.
Probabil ca simplii cetateni se asteapta ca institutiile statului competente sa aiba curiozitatea sa afle ce chimicale provoaca asa ceva rosiilor. De aceea, pun la dispozitie doua poze locul de unde am achizitionat rosiile respective.
Aprozarul se afla pe Calea 13 Septembrie, pe partea opusa strazii Samuel Vulcan si putin spre stanga, spre intersectia cu strada Sebastian. Ultima poza este facuta din intersectia strazii Vulcan cu Calea 13 Septembrie.
Si acum ce ne asteptam sa se intample? Ce reactie vor avea institutiile statului? Vom afla cat de cancerigene sunt astfel de tomate? Vom afla la ce boli ne expunem consumand asa ceva? Vom afla cine este producatorul acestor tomate? Vom afla ce substante s-au folosit pentru a provoca asa ceva la tomate? Se va interzice comercializarea unor astfel de tomate? Se vor introduce proceduri obligatorii de testare a legumelor, fructelor, mezelurilor etc?

Ca fapt divers, respectivul aprozar nu a auzit de bon fiscal. La fel ca multe alte spatii comerciale.

Cu titlu de ipoteza, imaginez urmatorul scenariu posibil dupa consumul repetat de astfel de legume si fructe sanatoase:

1. - Am o durere sub coaste, oare ce o fi?
- Cred ca ai ceva la bila, bea un ceai de coada... vacii.
2. - E naspa, ma doare din ce in ce mai rau.
- Du-te la medic.
3. - Dom' doctor, am o problema la ficat, la bila, nu stiu.
- Ia Colebil, un plus de bila util.
4. - Am luat si tot ma doare.
- Hai sa facem niste analize. Aaaa, pai uite ce scrie aici: ai cancer. Trebuie sa te operam.
5. - M-am simtit un pic mai bine, dar acum imi e din ce in ce mai rau.
- Da, din pacate NU SE MAI POATE FACE NIMIC. MERGETI ACASA. LUATI ALGOCALMIN. DACA TOT VA DOARE, LUATI SI MORFINA ASTA.

Poate ca trec eu printr-o perioada mai neagra, din motive obiective. Sau poate ca multora li se intampla exact asa, iar celor care ar trebui sa le pese nu le pasa, cei care ar trebui sa se ocupe nu se ocupa.

4 comentarii:

  1. Este vorba de aprozar-ul din stânga sau dreapta imaginii?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cumpăr de când s-a deschis acest aprozar, adica cel din stânga paginii și sânt mulțumită de produse și prețuri, e o plăcere să cumpăr de la cei doi băieți, care stau mereu la dispoziția clientului!Cât despre fructele și legumele neuniform sau cu "bubite"sant mai bio decât cele cu forme perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este vorba de aprozar-ul din stânga sau dreapta imaginii?!

    RăspundețiȘtergere