miercuri, 6 august 2014

Intre Piata Universitatii si Piata Romana

Adica pe bulevardele Nicolae Balcescu si Gheorghe Magheru (doi revolutionari de la 1848).

Dar pentru inceput sa citam ca Motto inscriptia scrisa sinistru pe crucea oribila amplasata pe un loc oribil (de pe unul dintre aceste doua bulevarde) si "ornata" cu bolovani oribili si cu multa mizerie:

"In memoria tinerilor cazuti in Revolutie".

Desigur, in 1989 parea o revolutie, dar ce fel de revolutie? Acum, la 25 de ani fara cateva luni de la acele evenimente, lucrurile s-au decantat suficient pentru ca sa putem afirma fara teama de a gresi ca in 1989 a avut loc Revolutia Infractorilor.

Oameni de buna credinta si in special tineri au murit nevinovati, manipulati de propaganda abjecta a momentului, pentru ca acum hoardele de infractori ai banilor publici sa-si faca mendrele nestingheriti, ba chiar alesi in mod democratic de popor?!?

Ce au facut cei care spuneau ca Nicolae Ceausescu trebuie inlaturat de la putere pentru ca a distrus tara si tine poporul in foame si frig? Au preluat puterea, si-au insusit discretionar avutia nationala a momentului si au pus in practica planul de distrugere al Romaniei si al romanilor.

Stiau cei care au murit atunci ca progresul si prosperitatea Romaniei in urmatorii 25 de ani vor insemna de fapt suprimarea a milioane de locuri de munca fara sa se puna nimic in loc? Desigur ca nu! Stiau cei care au murit atunci ca dupa 25 de ani saracia va deveni cronica in Romania si ca lumea va suferi si mai mult de foame si de frig? Desigur ca nu! Stiau cei care au murit atunci ca autoritatile centrale si locale isi vor insusi discretionar banii publici, pe care ii vor cheltui apoi la fel de discretionar si in bataie de joc, pe proiecte inutile, pe proiecte fictive, pe proiecte fara nici o finalitate, pe proiecte supraevaluate, pe proiecte fara nici o eficienta? Desigur ca nu!

Din pacate pentru ei! Au platit foarte scump si inutil pentru credulitate si naivitate. De aceea, cum stiu ca in continuare monarhistii agita spiritele si populatia cu prostiile lor legate de monarhie in vederea initierii unei lovituri de stat legitimata de iesirea altor naivi in strada, in scopul reinstaurarii monarhiei, amintesc ca oamenii simpli nu merita sa moara pentru mascaricii incravatati numiti politicieni.

In plus, am realizat grupajul de mai jos, cu situatia jalnica in care se afla aceste bulevarde, aflate parca in vesnica "reabilitare".

1/ 42. Introducere. Un stalp la Pasajul Universitatii incarcat de sfori si sarme.
2/ 42. Cuprins. Dale desprinse gramada in zona Teatrului National. Cum e posibil asa ceva?
3/ 42. Alte dale desprinse in zona Teatrului National. O fi specificul zonei?
4/ 42. Si, desigur, alte dale desprinse in zona Teatrului National. In mod cert asa-i traditia. Din cate se vede, si statuile acelea grotesti si de prost gust par sa fie "şantierizate". Iar Teatrul National este de ani buni angrenat intr-o costisitoare schimbare de fatada (costa vreo 25 de milioane de euro, daca nu ma insel). Desigur, bucurestenii dormeau la fel de bine (sau de prost) si cu vechea fatada a Teatrului National, dar autoritatile nu aveau somn pana nu puneau la cale planul de aruncat taxele si impozitele cetatenilor pe proiecte inutile.
5/ 42. Curatenia in zona hotelului Intercontinental, recent reabilitata, poate fi apreciata de oricine, potrivit propriei constiinte si bun simt, privind imaginea de mai jos.
6/ 42. Noile dale sunt excelent asortate cu vechile si ruginitele capace puse "câş" de specialisti.
7/ 42. Sa admiram si "spatiile verzi" ultracentrale, adica un fel de ghivece sinistre in care nu creste nimic (cu exceptia prafului).
8/ 42. Alta realizare de exceptie a "societatii capitaliste multilateral subdezvoltate"...
 
9/ 42. Se pare ca şaormeria ultracentrala nu a avut succes. Tot mai putini romani... mananca!
10/ 42. O gropita, urmele asfaltului decupat, mizerii si prafaraie... Merita sa mori pentru asa ceva in 1989?
11/ 42. Pas cu pas descoperim rezultatele muncii de unica folosinta, receptionate cu bucurie de "edili".
12/ 42. Hi! Hi! Tocmai trecea autobuzul cu etaj, deloc incarcat cu turisti straini. Totusi, cativa curiosi erau la etaj. Ce au vazut? Cateva motive pentru care Ponta, Oprescu si restul turmei de politicieni si partide sunt mandri ca sunt romani: mizerie si lucrari edilitare realizate in bataie de joc, la cele mai execrabile standarde si la cele mai mari preturi.
13/ 42. Autobuzul cu etaj a oprit la semafor. Oare este si un ghid care ofera detalii despre mizeriile din zona?
14/ 42. Alte ciudatenii in asfalt greu de descris in cuvinte... Poate ne explica Oprescu ce a vrut sa faca aici.
15/ 42. Asfalt reabilitat si redistrus! Plus stalpisorii care in mod traditional au probleme cu verticala.


16/ 42. Alte bizarerii obositoare si periculoase in asfalt, chiar in zona trecerii de pietoni...
17/ 42 . O placere sa mergi si sa privesti si pe aici...
18/ 42. Dar calvarul continua si mai e mult pana departe
19/ 42. Imaginatia "edililor" in materie de porcarii edilitare nu cunoaste limite!
20/ 42. Desigur, autoritatile nu raspund pentru aceasta uriasa bataie de joc in fata nimanui. Oricum, in nici un caz nu mai raspund in fata poporului.
21/ 42. Pas cu pas descoperim ca nu a ramas nici un loc nebatjocorit de "edili".
22/ 42. Aici se pare ca s-a realizat o intersectie de santuri.
23/ 42. Aici se pare ca fiecare consilier din primarie si-a mai aruncat cate ceva din casa, materialele fiind reciclate contra cost pe domeniul public.
24/ 42. Aici probabil ca sunt amplasate o pista de biciclete, una de trotinete, una de role, una de pietoni si una de... jeg.
25/ 42, Aici desoperim printre mizerii un spatiu... verde!!! Aplauze!
26/ 42. Asa arata locul din fata intrarii in cinematograful "Patria". Cred ca cinematograful si-ar putea schimba numele in "Mafia" (de stat, centrala, locala...).
27/ 42. In nota obisnuita si aici!
28/ 42. Un alt "mozaic" al ticalosiei edilitare!
29/ 42. Si, desigur, un alt "remix" al nemerniciei edilitare!
30/ 42. Si, uite asa, din vorba in vorba, ajungem si in proaspat "reabilitata" (?) zona de langa Piata Romana. "Proiectul" a fost respectat integral, fiind realizat cu tot cu mizeria aferenta!
31/ 42. Interesanta ampasarea sferelor chiar si in statiile de autobuz! Nu incurca cu nimic calatorii la urcarea in autobuz? Dar nu-i problema, daca se constata ca s-a gresit, se mai arunca niste bani publici pentru indepartarea lor! Doar nu raspunde primarul, proiectantul si alti implicati direct...
32/ 42. In nota generala de nesimtire, autobuzul opreste putin mai departe de statie. Sa mai faca si calatorii cativa metri de miscare (cica face bine la sanatate)!
33/ 42. Dupa ce am pozat mizeria de pe jos, am remarcat ca autobuzul a mai castigat cativa metri, oprind cu totul in afara statiei. Stie el soferul ce face, doar a fost bine format si testat profesional de catre RATB!
34/ 42. "Pe bune", nu sunt deloc mandru ca sunt roman, chiar mi-e rusine ca sunt martor la astfel de mizerii.
35/ 42. Dar se pare ca mizeria ultracentrala le provoaca lui Oprescu si lui Ponta (la fel ca si celorlalti politicieni vesnic nebagatori de seama) un orgasm intelectual... Sa nu uitam ca Oprescu a fost decorat de Casa Regala pentru... astfel de mizerii.
36/ 42. Pe "malul" celalat al bulevardelor Magheru si Balcescu se sta ceva mai bine. S-au aruncat cu caldura banii publici pe o alta reabilitare. Sa vedem cat va tine si ce ne va aduce urmatoarea.
37/ 42. Dar faptul ca s-au aruncat banii pe materiale scumpe nu tine si de curatenie. Ce, Oprescule, iar s-au terminat banii cand ai ajuns la capitolul "Curatenie"?
38/ 42. Nu am inteles ce e cu cosurile de gunoi vopsite cu... aracet. Sa para centrul Bucurestiului mai luminos?
39/ 42. Dar si pe aici descoperim niste "relicve" ale trecutului recent: niste parti inferioare ale vechilor stalpi.
40/ 42. Momentan este o enigma care inca asteapta sa fie elucidata...
41/ 42. Vor ajunge aceste resturi de stalpi piese de muzeu? Sau nu s-au indurat hotii de fier vechi de ele?
42/ 42. In final, din nou in zona Inter, cu o ultima "perla" edilitara pe caldaram.
Epilog. Gurile rele spun ca escrocilor banilor publici de azi le-ar fi stat mai bine pe zidul de la Targoviste inca din 1989, daca nu cumva chiar din 1988 :)) Dar ce stim noi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu