marți, 14 ianuarie 2014

Materiale scumpe lasate sa se degradeze prin "grija" "edililor"

Dupa parerea mea, bulevardul Unirii  este in acest moment o adevarata enciclopedie a jegului urban si a risipei voluntare si eficiente de bani publici. Fotografiile redau alta lucrare inceputa si planificata sa nu se termine inainte de venirea iernii, destinata astfel degradarii, paraginei si umflarii pretului final.

Mi se pare incredibila iresponsabilitatea "edililor", dar si a oricarei institutii de control a statului care ar trebui sa se intereseze de calitatea lucrarilor publice si de eficienta cu care se cheltuie banii publici. Faptul ca nimeni dintre cei abilitati sa constate astfel de anomalii nu se intereseaza de astfel de situatii arata inca o data ca statul mafiot functioneaza pe baza a doua principii de baza:
a) suprataxarea inutila a cetatenilor;
b) cheltuirea discretionara a banilor publici.

Este normal ca aceste materiale scumpe sa se prafuiasca in asemenea hal?
Are vreun rost (in afara de furtul  legalizat de bani publici) sa se foloseasca astfel de materiale in mijlocul jegului?
Nici calitatea lucrarii executate pentru BCR nu este mai breaza: dalele verticale s-au dezlipit, au cazut si au disparut, fara sa mai fie inlocuite. Se justifica executarea acestui trotuar cu materiale de calitate, cand alta lucrare strica deja tot aspectul?
Aici cum ramane si pana cand?
Mizeria asta ce-i?
Mizeria asta ce-i?
Mizeria asta ce-i?
Iata cum se termina trotuarul "de calitate" si cum se imbina cu vechiul asfalt! Asa-i proiectul? Si daca ramanea vechiul asfalt, care era problema? Nu se mai indatora primaria si nu mai existau pretexte pentru marirea taxelor? Nu se mai imbogateau scarbele care detin firmele care realizeaza astfel de lucrari mizerabile? Ramaneau prea multi bani la buget pentru sanatate, educatie si programe sociale?
Asta-i trotuar circulabil? Nu se puteau rezolva aceste probleme? Cum se vor rezolva aceste probleme? Cat timp va ramane trotuarul in halul asta?
Mizeria asta ce-i?
Bancile prafoase (alti bani publici aruncati pe nimic) sunt lasate absolut haotic pe marginea strazii, in intersectie, intr-o zona unde pietonii ar trebui sa aiba spatiu ca sa poata circula. Este vreun primar sau lucrator in primarii care are curajul sa se aseze pe o astfel de banca imputita?
Cine raspunde de aceasta situatie si cum?

Un comentariu:

  1. L'argent public est le sujet de tous les citoyens de tous les pays; certes ici, ce n'est pas une douce atmosphère. Mais souvent les dépenses considérables de l'argent public sont loin de servit à ce qui se voit.

    RăspundețiȘtergere