vineri, 4 octombrie 2013

Re-refacerea unor cladiri in Bucuresti

Pe sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Socialist%C4%83_Rom%C3%A2nia este scris:

"După modelul altor dictatori comuniști, ca Mao Zedong sau Kim Ir Sen, în Capitală încep adevărate lucrări faraonice, prin care se risipesc enorme fonduri financiare."

Conform sursei http://lmar2012.blogspot.ro/2012/05/canditati-la-primarie-si-realizari_18.html,

"Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, Ion Iliescu anunta stoparea investitiilor "megalomane" sub pretextul ca banii, in loc sa ajunga la populatie pentru un trai decent, erau folositi pentru proiecte "faraonice"."

In zilele noastre, faptul ca autoritatile centrale si locale risipesc banii publici pe toate porcariile, care mai de care mai sinistra, mai inutila si mai supraevaluata, fara sa realizeze nici macar lucrari "faraonice" si investitii "megalomane", ci doar reconditionarea indoielnica a unor cladiri, strazi si trotuare, nu mai supara pe nimeni.

Ce oare a determinat schimbarea unitatii de masura si evaluarea raului din comunism ca fiind perfect bun in capitalism? Cum se explica apatia societatii, candva extrem de nemultumita de vechiul lider, care zace in apatie si saracie vazand ticalosiile actualilor lideri? Cu ce se ocupa justitia romana?

Dupa cum se vede, revolutiile sunt de fapt shimbari radicale orchestrate de grupuri de interese, care creeaza tensiuni si inechitati economico-sociale pentru a scoate masele in strada; iar explozia sociala din strada este folosita doar pentru a schimba lideri si regimuri, dar nu si practici si obiceiuri condamnate anterior in mod ipocrit si demagogic.

Astfel incat la ora actuala, mergand prin centrul Bucurestiului, am remarcat un proces de re-refacere a unor cladiri publice.

1. Teatrul National. Conform sursei http://www.puterea.ro/dezvaluiri/ministerul_culturii_a_spart_peste_200_milioane_de_euro_pe_refacerea_unor_cl-18347.html, Ministerul Culturii a cheltuit 200 de milioane de euro pentru refacerea unor cladiri. Probabil ca sunt bani publici nemegalomani si nefaraonici si ca nu se risipesc enorme forduri financiare, in timp ce populatia muritoare de foame este plimbata pe la cozile saraciei, nu-i asa?

Din aceasta suma, 69 de milioane de euro s-au alocat refacerii Teatrului National (de parca era in pericol de prabusire), dupa ce a mai fost refacut anterior. Initial fusesera alocate doar 27 de milioane de euro, dar fondurile au fost suplimentate. De ce nu s-a construit direct alt teatru, mai trainic si mai frumos, nu se stie. Pana acum, din poze se vad niste structuri de beton si umplutura de BCA in partea superioara a cladirii. Asteptam cu interes porcaria finala care a halit atatia bani!



2. Biserica Rusa din Bucuresti. Daca nu ma insel, ultima restaurare a fatadei si turlelor (de culoarea cuprului) s-a terminat prin (sau pana in) 2009. S-a degradat lucrarea atat de repede sau trebuie ingropati alti bani publici?

3. Caru' cu Bere. Conform sursei http://casecarenumaiplang.ro/caru%E2%80%99-cu-bere-2/, "În anul 2006, descendenţii fondatorului Nicolae Mircea reuşesc să reintre în posesia clădirii, realizând lucrări de reabilitare.".

Exista alte surse, http://www.roportal.ro/stiri/relansat-si-introdus-in-circuitul-turisticla-caru-cu-bere-birjar-464095.htm; http://www.roportal.ro/stiri/s-a-dat-cep-la-caru-cu-bere-464052.htm; http://www.roportal.ro/stiri/15-milioane-de-euro-pentru-restaurarea-localului-carua-cu-bere-464136.htm, care vorbesc de redeschiderea localului Caru' cu Bere si de faptul ca in 2006 s-au facut investitii de 1,5 milioane de euro pentru restaurarea localului Caru' cu Bere. Aceste surse fac trimitere pentru mai multe detalii la sursele originale (publicatiile on-line Curentul, Cotidianul, Cronica Romana), dar toate articolele de pe sursele originale sunt in mod suspect de negasit!

In concluzie, reabilitarea din 2006 s-a degradat pana in 2012, din moment ce in 2013 este necesara o noua refacere! Asa o fi?
4. Biserica Boteanu. Conform sursei http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/biserici-sprijinite-de-primaria-sectorului-1, printre bisericile restaurate pana in 2008 cu sprijinul Primariei Sectorului 1 este mentionata si Biserica Boteanu:

"Cu sprijinul Primăriei sectorului 1 din Bucureşti, în Protopopiatul 1 Capitală s-au efectuat, în ultimii ani, mai multe lucrări de construcţie, consolidare, reparaţii capitale şi expertize tehnice la următoarele parohii: Biserica „Sfântul Nicolae“ - Dintr-o Zi, Biserica Pitar-Moş, Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, Biserica Miron Patriarhul, Biserica „Sfântul Andrei“, Biserica Mavrogheni, Biserica „Sfântul Nicolae Tabacu“, Biserica „Sfinţii Voievozi“, Biserica „Sfânta Vineri“ - Nouă, Biserica Galileea, Biserica Dămăroaia, Biserica „Sfântul Ştefan“ - Cuibul cu barză, Biserica Măicăneasa, Biserica Costeasca, Biserica „Sfânta Vineri“ - Pajura, Capela Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon“, Biserica „Sfântul Mina“, Mănăstirea Caşin, Biserica Boteanu, Biserica „Sfânta Sofia“, Biserica Popa Tatu, Biserica „Sfântul Vasile“."

Cu toate acestea, in 2013 biserica se afla in re-refacere. S-a facut alta lucrare de mantuiala sau se fura legalizat alti bani publici?
Conform sursei http://www.catavencii.ro/Ochiursquo-dracului-merge-bine-n-casa-domnului_0_7235.html,

"Dar noi avem, oricum, un patriarh credibil care, orice s-ar spune, numai gândul demisiei nu-l are. Iar cu așa un om în fruntea BOR, nici nu-i de mirare că sar primarii să plătească taxă de protecție mai abitir decât micii comercianți italieni care se închină zi de zi la Camorra. Căci dacă premierul și ministrul de Finanțe nu găsesc argumente să refuze cererile Patriarhului, cum ar putea să reziste ăia mai mici, atunci când comunitatea oamenilor în negru le cere câte un favor de zeci, sute de mii sau milioane de lei?
Dar s-o luăm la întâmplare, frunzărind site-ul de licitații electronice:
– 96.004 lei pentru execuția instalației electrice a bisericii Sf. Andrei din sectorul 1, București;
– 1.074.831 de lei pentru consolidarea, restaurarea și modernizarea bisericii Boteanu-Ienii, sectorul 1, București;
– 3.958.826 de lei pentru consolidarea și restaurarea picturii de la Biserica Albă, sectorul 1, București;
– 3.531.762 de lei pentru consolidarea și modernizarea bisericii Sf. Nicolae Amza, sectorul 1, București;
– 2.632.732 de lei pentru reabilitarea și restaurarea capelei de la CSS Ecaterina, sectorul 1, București;
– 464.100 de lei pentru pictura bisericii Sf. Mare Mucenic Pantelimon și Sf. Apostol Andrei, comuna Cătunele, Gorj;
- 720.000 de lei pentru construirea bisericii ortodoxe din satul Valea Mănăstirii, comuna Cătunele, Gorj;
– 582.123 de lei pentru clopotnița bisericii Sf. Andrei, sectorul 1, București.
Iar lista poate continua la infinit, pe durata tuturor celor 23 de ani scurși de la revoluție. Nu e mult. E foarte mult. Strigător la cer de mult."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu