luni, 13 august 2012

Litere de 1 mm si eludarea unei terminologii explicite

Alimentatia din ziua de azi insemna alegeri dificile pentru cei care vor sa aiba iluzia unei nutritii sanatoase. Specialistii ne indeamna sa citim cu atentie ingredientele si sa ne ferim de E-uri. Acest lucru mi se pare complicat pentru ca firmele recurg la tot felul de gainarii care sa impiedice consumatorul sa se informeze corect.

O gainarie foarte des intalnita este scrisul cu inaltime de litera infima. Alta gainarie, la fel de des intalnita, este listarea ingredientelor sub forma de substantive comune, pentru a se evita nominalizarea explicita ca "E-uri". Ambele situatii sunt prezente in cazul de fata. Scrisul este foarte mic si ambele inghetate contin, de exemplu, guma guar, adica E 412, nemarcat ca atare pe produs si despre care se spune ca este foarte toxic (sursa: http://biotehnologie.scienceline.ro/ADITIVUL_E_412__GUMA_GUAR__EXTREM_DE_NOCIV_5622_586_1.html).

Industria alimentara a devenit o adevarata industrie a mortii latente. Candva, o viata sanatoasa insemna, din punct de vedere al substantelor ingerate, sa nu bei, sa nu fumezi si sa nu consumi droguri. In ziua de azi este considerat un viciu consumul curent de cartofi prajiti!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu